A Frisbo 2 millió dolláros befektetést kap a legújabb finanszírozási körben

image of blog Frisbo Team

A Frisbo újabb fontos mérföldkövet jelentett: lezárta a 2 millió dolláros Seed finanszírozási körét. 

A befektetést a bolgár Eleven Ventures kockázati alap vezette, a Frisbo összes meglévő befektetője, a Gapminder VC, a Roca X és a Neogen mellett. 

Köszönjük mindenkinek, hogy hitt bennünk, és köszönjük a Frisbo csapatának, hogy ezt lehetővé tették! 

Itt a hivatalos sajtóközleményünk a teljes történetért:

Kétmillió dolláros befektetést kapott a Frisbo nemzetközi e-logisztikai vállalat raktárhálózatának bővítéséhez 

Budapest, 2021. december 7 - A Frisbo, a legnagyobb közép-kelet-európai lefedettséggel rendelkező e-logisztikai cég 2 millió dolláros befektetést kapott az Eleven Ventures által vezetett befektetési körtől, amelynek tagjai a GapMinder Ventures, a RocaX és a Neogen.

A Frisbo hálózata jelenleg több mint 20 logisztikai központot foglal magába Magyarországon, Németországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában, a Moldovai Köztársaságban és Chilében. A társaság több mint 200 online kiskereskedőt szolgál ki és együttműködik a régió összes jelentős e-kereskedelmi platformjával és piacterével, mint például az eMag, az Amazon a Shopify, a WooCommerce, a Magento, az Allegro és a Channeladvisor. Azzal, hogy integrált raktárhálózatot biztosít az online kereskedők számára, a Frisbo megoldja az online áruházak skálázásának problémáját a régióban, és könnyen elérhetővé teszi a szomszédos és távoli piacokat. 

"Az új finanszírozási körben bevont pénzeszközök elsősorban abban segítenek majd, hogy folytassuk terjeszkedési terveinket Európában és azon túl, egy olyan időszakban, amikor a globális e-kereskedelem példátlanul nagy növekedést ér el. Jelenleg mi vagyunk a legnagyobb európai Next Day Delivery e-kiszállítási hálózat, és ezt a pozíciót szeretnénk megszilárdítani" – mondta el Bogdan Colceriu, a Frisbo alapítója. 

A Frisbo ügyfelei között olyan cégek szerepelnek, mint a Xiaomi hivatalos magyarországi és romániai képviselője (www.mi-home.hu, www.mi-home.ro és), a foodpanda,  a Bitdefender, az Aosom, a Morphy Richards, a Meli Melo és az Intercars. 

"Bár az uniós országok az egységes piac részét képezik, a határokon átnyúló e-kereskedelemben még mindig nagy a széttagoltság. Az EU-ban működő online áruházak 90%-a nem értékesít a saját országa határán túl. Úgy gondoljuk, hogy a Frisbo csapata már felfedezte, hogyan néz ki az e-kereskedelem logisztikájának jövője, és kezelik ezt a nagy problémát, amely az online kereskedők nagy részét érinti. A csapat erős, jól összeállított készségekkel és tapasztalattal rendelkezik, és bizonyítottan sikeres vállalatokat épített. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az alapítókkal közösen vághatunk bele ebbe az előttünk álló kalandba, és támogatjuk a vállalatot a növekedési úton" - nyilatkozta Valeri Petrov, az Eleven Ventures partnere. 

A Bogdan Colceriu, Laura Frîncu és Vlad Tarziu által alapított Frisbo 2019-ben 1,2 millió euró értékű legutóbbi befektetését a GapMinder Venture Partners által vezetett körben szerezte.

Háttérinformáció: 

Frisbo: 

A Frisbo Közép- és Kelet-Európa legnagyobb lefedettséggel rendelkező intelligens e-fulfillment platformja, amely innovatív üzleti modell keretében kínálja az online megrendelések tárolását, feldolgozását, számlázását, csomagolását és kiszállítását. A 2014-ben indított Frisbo a megrendelések és készletek felhőalapú kezelését alkalmazza, azonosítja a különböző logisztikai szolgáltatók kihasználatlan feldolgozási és tárolási képességeit, és zökkenőmentesen és automatikusan összehangolja azokat a különböző eladók tárolási és szállítási igényeivel. Ez csökkenti a logisztikai és szállítási költségeket, rugalmasabbá teszi az ellátási láncokat, és képes csökkenteni a logisztika szén-dioxid-kibocsátását. A Frisbo 8 országban 15 raktárból álló hálózattal rendelkezik és 16 országba kínál másnapi kiszállítást. A vállalat bevétele 2020-ban elérte a 980.208 eurót, a Vestbee a Frisbót a közép- és kelet-európai top10 startup vállalkozás egyikeként ismerte el.

Eleven Ventures

Az Eleven Ventures Délkelet-Európa egyik vezető korai fázisú kockázati tőkebefektetője, amely 2012 óta fektet be startupokba. A 9 év alatt 150 kollektív befektetéssel az Eleven csapata jelentős szerepet játszott a regionális startup ökoszisztéma katalizálásában. Az Eleven öt kiemelt vertikális területen - Fintech, Healthcare, Future of Work, Future of Food és Ecomtech - támogat technológiai vállalatokat. Az Eleven által támogatott startupok közé tartozik a Payhawk, a Gtmhub, a Dronamics, az SMSBump, a Kanbanize és a Nitropack.

GapMinder Venture Partners 

A GapMinder egy 50 millió eurós kockázati tőkealap, amely Romániában és Közép-Európában alapított, gyorsan növekvő nemzetközi technológiai vállalatokba fektet be seed vagy Series A körben. A GapMinder Partners befektetőként gyakorlatias megközelítést alkalmaz, és stratégiai tanácsadással, valamint az operatív szervezetbe, a vállalatirányításba és a pénzügyi fegyelembe való közvetlen bevonással segíti a vállalatok növekedését. A GapMinder portfóliójába olyan vállalatok tartoznak, mint a FintechOS, a TypingDNA, a SmartDreamers, a Deepstash, a Frisbo vagy a Planable. A GapMinder nagyrészt a Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 társfinanszírozásában részesül. 

E-fulfillment: 

Az e-fulfillment az a szolgáltatás, amelynek révén egy szolgáltató átveszi a megrendelések teljesítésének teljes folyamatát egy webáruház nevében, a raktározástól kezdve a megrendelések felvételén át a csomagolásig és a kiszállításig vagy akár a weboldal kezeléséig, a rendszerek felhőalapú menedzsmentje, a jelentéstétel és a megrendelések nyomon követése alapján. Az e-fulfillment kiszervezésének fontos előnye a működési költségek jelentős csökkentése "

Bogdan Colceriu, a Frisbo vezérigazgatója:

Bogdan Colceriu több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a román startup szcéna területén, egyrészt mint Románia vezető video streaming szolgáltatása, a Trilulilu és Románia legnagyobb online könyvesboltja, az Okian társalapítója, másrészt mint Románia első pre-seed fázisra fókuszáló start-up accelerátora, a Risky Business társalapítója. Bogdan jelenleg a Frisbo európai terjeszkedésén keresztül alakítja át a logisztikai piacot. 

Kapcsolódó bejegyzések

Feliratkozás a hírlevelünkre

Folyamatosan tájékoztatunk minden jóról, ami a beteljesülés világában történik.